Reminder verplichte training + innovatie 'vriendelijkere' nieuwe kunsthars (vrij van training)

Vorige pagina

HDI kunsthars vrij van verplichte training filoform

Reminder verplichte training + innovatie 'vriendelijkere' nieuwe kunsthars (vrij van training)

Als leverancier willen we u herinneren aan een belangrijke verandering in de EU-regelgeving met betrekking tot het gebruik van isocyanaten, een belangrijke component in de Filoform PU harsen.

Vanaf 24 augustus 2023 zijn alle professionele gebruikers van isocyanaten verplicht om een training te hebben gevolgd in het veilig werken met isocyanaten.

Bij een correcte verwerking van de Filoform kunstharsen en het dragen van de verplichte PBM’s zijn de risico’s uiterst laag, maar dit neemt niet weg dat bij onzorgvuldig gebruik er kans op blootstelling bestaat. Bij herhaaldelijk contact kan dit leiden tot een onomkeerbare allergische reactie.

Om monteurs bewust te maken en het potentiële risico aan te pakken, introduceert de EU REACH regelgeving een verplichte opleiding waardoor werknemers inzicht krijgen in de risico’s en hoe zij de blootstelling aan isocyanaten tot een minimum kunnen beperken.

Voor meer informatie over de verplichte training kunt u terecht op onze speciale informatiepagina: www.filoform.nl/training-veilig-werken

Nieuwe 'vriendelijkere' kunsthars (vrijgesteld van verplichte training)

Bij Filoform richten wij ons volledig op veiligheid en innovatie. Daarom zijn wij continue bezig met het ontwikkelen en verbeteren van onze producten.

Binnenkort (medio juli 2023) zullen wij een nieuwe hoogwaardige kunsthars voor ons FiloSlim wikkelmof systeem lanceren. Deze nieuwe kunsthars heeft belangrijke voordelen op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Zo is de hars monteur-vriendelijker en door een verbeterde receptuur vrijgesteld van de verplichte training.

Wij geloven in innovatie en dat deze ontwikkeling een grote stap voorwaarts is op het gebied van veilig werken met kunstharsen. We kijken ernaar uit om u op korte termijn verder te informeren over dit nieuwe product. Als u vragen heeft over de nieuwe hars óf de verplichte training, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag verder.

2023-05-03 07:32:00 70 viewed