Filoform is verhuisd naar een nieuwe locatie in Geldermalsen, klik hier voor meer informatie.

Nieuws

Nieuwe bedrijfslocatie Filoform B.V.

Na ruim 40 jaar in Utrecht is Filoform achttien jaar geleden naar Geldermalsen verhuisd en we zijn nu toe aan de volgende stap. In Geldermalsen is speciaal voor Filoform een nieuw gebouw gerealiseerd met de nieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid en een state of the art productie- en R&D faciliteit. Mede dankzij deze nieuwe locatie kan Filoform haar nog steeds groeiend aantal klanten ook in de toekomst blijven ondersteunen met specialistische kennis en innovatieve oplossingen.

Website

De nieuwe locatie speelt een belangrijke rol in het realiseren van onze CO₂ doelstelling om in 2020 een CO₂ reductie van 93% te behalen. Onderstaand een overzicht van enkele energiezuinige toepassingen in het nieuwe gebouw. 

  • 650 zonnepanelen
  • WKO installatie (bodemenergie)
  • LED verlichting
  • Hoogwaardige isolatie
  • Laadvoorzieningen elektrische auto’s

Naast deze energiezuinige toepassingen zijn de productielijnen van onze kunstharsen compleet vernieuwd en wordt er gewerkt met grotere opslagtanks welke direct worden bevoorraad vanuit een tankwagen. Hiermee reduceren we het aantal leveringen en transportbewegingen in de keten.

De nieuwe locatie biedt een fijne werkomgeving voor het personeel van Filoform met goede faciliteiten voor een verantwoorde en gezonde werkomgeving. Al met al biedt het nieuwe gebouw een sterk fundament voor de toekomst van Filoform.

Nieuw adres:
Filoform B.V.
De Kraaldert 2
4191PH Geldermalsen

Filoform    Docks    Mengafdeling
     


Aanpassing FiloSlim inspuitventiel

Filoform heeft het FiloSlim inspuitventiel na ervaringen uit de praktijk geoptimaliseerd, om de gebruiksvriendelijkheid van het FiloSlim wikkelmofsysteem te verbeteren.

Onder het aankoppelingspunt is er ruimte gemaakt, zodat de tape hieronder valt en de koppeling vrij blijft voor het aansluiten van de harsverpakking. De haakjes aan het ventiel zijn versterkt en haken nu nog beter in het gaas om dit tijdelijk vast te kunnen zetten, voordat de tape gewikkeld wordt. Ook is de uitloop van het ventiel verlengd om lekkages bij het intapen te voorkomen. De uitloop is dun en flexibel en vormt zich goed naar de contouren van de mof.

  1. Overtollige wanddikte weggenomen (10% lichter)
  2. Meer ruimte voor tape langs schacht
  3. 10mm meer overlap voor tape
  4. Verbeterde haakjes t.b.v. vastzetten gaas

FiloSlim


CO₂-Prestatieladder certificaat op niveau 5 behaald.

Mede dankzij de ambitie om in 2020 93% CO₂ te reduceren heeft Filoform B.V. het CO₂-Prestatieladder certificaat op niveau 5 behaald. 

Klik hier voor meer informatie over het MVO beleid van Filoform

Co2


Nieuwe website

Als trouwe bezoeker van onze site zal het u niet zijn ontgaan dat Filoform een nieuwe website heeft. De nieuwe website is ook geschikt voor mobiel internetverkeer en is nog gebruiksvriendelijker.

Op de website kunt u eenvoudig de prijzen aanvragen voor onze producten. Voeg simpelweg de gewenste artikelen toe aan uw offertemand en plaats de offerteaanvraag. Onze verkoopafdeling stuurt u zo snel mogelijk een offerte toe.

U kunt ons uiteraard ook altijd per mail of telefonisch bereiken via onze contactpagina.  

Website


Filoform draait op Nederlandse wind

Filoform heeft weer een stap gezet naar een CO2 neutrale doelstelling. Vanaf april 2017 zal Filoform enkel nog duurzame elektriciteit afnemen. 

Klik hier voor het NederlandseWind Certificaat van Nuon.

NederlandseWind


Filoform BV acquires GT Elektrotechnische Produkte GmbH

On the 1st of December 2015 Filoform BV of the Netherlands acquired the cable accessories business, GT Elektrotechnische Produkte GmbH based in Germany.

This acquisition will combine the strength and innovative character of both organisations and product ranges within the strong production and distribution organisation of Filoform and it will create one of the most complete suppliers of cable jointing and sealing solutions in Germany, UK and Benelux. The combination will extend the product range for customers of both organisations and will enable the new organisation to offer better solutions to all their European and international customers.

Read more

GT

Wil je meer nieuws van Filoform? Volg ons via Linkedin