Streven naar een duurzame toekomst

Vorige pagina

Streven naar een duurzame toekomst

Streven naar een duurzame toekomst

Als bedrijf dat zich toelegt op verantwoord werken, wordt ons succes steeds meer afhankelijk van ons vermogen om duurzame producten en oplossingen op onze locaties te produceren en te leveren.

Met trots mogen we vieren dat onze vestiging van FILOform Nederland is gecertificeerd als Level 5 op de CO2-Prestatieladder. De prestatie van FILOform is een belangrijk voorbeeld van hoe we als een groep bedrijven de uitdagingen aangaan waarmee de productie- en toeleveringsindustrie wordt geconfronteerd. De Level 5-accreditatie is dan ook een grote stap in de richting van ons doel om wereldleider te worden in de strijd tegen klimaatverandering.


De CO2-Prestatieladder

De CO2-Prestatieladder is een meetinstrument waarmee organisaties kunnen worden geaccrediteerd die actief bezig zijn met het verminderen van hun CO2-uitstoot binnen het bedrijfsleven. Deze prestatie stelt FILOform in staat om niet alleen te profiteren van de innovatieve oplossingen die zijn ingevoerd om de accreditatie te verkrijgen, maar ook door het toekennen van voordelen voor overheidsopdrachten.

Sinds 2015 heeft FILOform de CO2-uitstoot met 95% verminderd en werkt het samen met een boomplantprogramma in Brazilië om de laatste 5% te compenseren - in overeenstemming met onze Carbon Zero Climate Pledge.

De toekomst

De prestaties van FILOform vormt een inspiratiebron voor Cubis en NAL om innovatieve oplossingen te blijven zoeken om onze gehele CO2-uitstoot te verminderen. Wij gaan:

  • Het aantal zonnepannelen verhogen op onze Cubis-sites, met panelen aan de gang in Lurgan en verdere planning voor installatie op onze Roscommon- en High Carr-faciliteiten.
  • Onderzoek doen naar het gebruik van zonneparken en windturbines met de hoop op een overstap naar groenere energiebronnen in ons hele bedrijf.
  • Overstappen op elektrische heftrucks als onderdeel van het magazijnverbeteringsplan van NAL.
  • Introduceren van nieuwe LV-verlichting in NAL-magazijnen en automatische verlichting op kantoor
  • Blijven zoeken naar nieuwe en innovatieve manieren om onze CO2-voetafdruk in ons hele bedrijf te verkleinen, in overeenstemming met onze Carbon Zero Climate Pledge.


Onze mensen

Naast onze Carbon Zero-pledge werken we onvermoeibaar door om ervoor te zorgen dat al onze bedrijven voldoen aan onze sociale duurzaamheidsdoelstellingen. Terwijl we uitkijken naar een toekomst vol innovatieve productoplossingen, streven we ook naar een personeelsbestand dat wordt gevoed door onze praktijken en wordt aangemoedigd om zich te blijven ontwikkelen naarmate de samenleving vordert.

Hoe we onze mensen ondersteunen:

Door middel van dergelijke innovatie en initiatieven streven we ernaar om vooruitgang voor de samenleving en het milieu te blijven stimuleren door onze duurzaamheidsaanpak en het leveren van oplossingen en producten met toegevoegde waarde.

2022-08-08 06:58:00 54 viewed